Vonalas létesítmények IENE Műhelytalálkozó - Budapest, 2013. május 29.

VONALAS LÉTESÍTMÉNYEK ÉS ÉLŐVILÁG:
KAPCSOLATOK, MEGOLDÁSOK, MONITORING
Ismertető


A műhelytalálkozó témája


A Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia-sorozat soron következő műhelytalálkozójának témája a vonalas létesítmények, csatornák, utak vasutak és az élővilág kapcsolata különös tekintettel az utóbbi védelmére.


A műhelytalálkozó célja


A találkozó célja, hogy fórumot teremtsen a területen dolgozó hazai kutatóknak és gyakorlati szakembereknek, mérnököknek, biológusoknak és természetvédőknek, lehetőséget adva a párbeszédre, sikeres és kevésbé sikeres programok áttekintésére. Az ülés nyitott, azon a témában jártas szakembereket illetve az érdeklődőket is szívesen látjuk.


A műhelytalálkozó időpontja és helyszíne


A szimpózium időpontja 2013. május 29., szerda, helyszíne a Fővárosi Állat- és Növénykert (1146 Budapest, Állatkerti körút 6-8.), Barlangterme. Az előadások 10 órakor kezdődnek.

Vissza a lap tetejére

Szakmai program


A műhelytalálkozó ötletét a 2010-ben az MTA ÖBKI és a Varangy Akciócsoport Egyesület által Velencén szervezett, négy kontinens 32 országnak szakembereit felvonultató IENE konferencia és az azt követő első IENE Műhelytalálkozó sikere adta. Ennek megfelelően a program a vonalas létesítmények és az élővilág kapcsolatrendszerének széles spektrumát öleli fel, abban botanikai, gerinctelenekkel és gerincesekkel foglalkozó előadás egyaránt előfordul. Az előzetes tervek szerint az egynapos előadássorozatot poszterszekció, majd fakultatív közösségi program zárja.

Vissza a lap tetejére

Jelentkezés és kivonatok beküldése


A műhelytalálkozóra jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap elküldésével lehet. A jelentkezési lap a konferencia-sorozat honlapjáról (www.mtbk.hu) tölthető le. A kitöltött adatlapot kérjük Simigla Szilviának a simigla.szilvia@okologia.mta.hu e-mail címre beküldeni. A jelentkezés és a kivonat beküldésének végső határideje: 2013. május 10. A szervezőbizottság a végleges beosztást a beérkező jelentkezési lapok és kivonatok alapján készíti el. Az előadásra el nem fogadott művek bemutatására poszter formájában van lehetőség.

Részvételi díj


A műhelytalálkozón való részvétel díja 1000 Ft, a résztvevőknek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe való belépés díjtalan. Ennek feltétele azonban a jelentkezési lap kitöltése és beküldése, aminek alapján a kertbe történő beléptetés a bejáratnál megtörténik. A részvételi díjat kérjük a helyszínen a regisztrációkor rendezni, a számlaigényeket a pontos részletek megadásával a kivonat elküldésével egyidőben kérjük, legkésőbb 2013. május 10-ig.
Kivételes esetben, egyéni elbírálás alapján eltekintünk a részvételi díj fizetésétől, ennek kérését kérjük a jelentkezési lapon közölni. Olyan szervezetek képviselői, akik a szervezők felé elhúzódó, jelentős tartozással bírnak, csak annak rendezése után regisztrálhatnak. A jelentkezési lap kitöltését és visszaküldését azoktól is kérjük, akik nem terveznek előadást. Társszerzős előadások esetén kérjük feltüntetni, az előadók közül kik vesznek részt a rendezvényen.

A kivonat terjedelme, formája:


A kivonatokat maximum 1 A4-es oldal terjedelemben, 2,5 cm-es margó, 1-es sorköz, 12 fontos betűméret, sorkizárt formátumban kérjük, a következő beosztással:

 • 1. sor SZERZŐ
 • 2. sor CÍM
 • 3. sor üres
 • 4. sor munkahely, e-mail cím
 • 5. sor üres
 • 6. sor Kivonat szövege, folyamatosan
 • Vissza a lap tetejére

  Technikai információ


  Az előadásokhoz laptopot és projektort biztosítunk. Az előadással jelentkező résztvevőket kérjük, hogy az előadások anyagát (lehetőleg MS PowerPoint 2003 vagy Adobe Acrobat PDF 6.0 formátumban) délelőtti előadás esetén legkésőbb 9:15-ig, délutáni előadás esetén legkésőbb 13:00 óráig adják le a szervezőknek.

  A posztert bemutató résztvevőinket kérjük, hogy a posztereket maximum 90 cm széles és 120 cm magasságban, álló formátumban készítsék el.

  Vissza a lap tetejére

  Megközelíthetőség


  Tömegközlekedéssel: A kisföldalattival /sárga metró vonal/ (Széchenyi Fürdő megálló), a 72-es trolibusszal (Állatkert megálló), 75-ös és 79-es trolibuszokkal (Állatkerti út megálló), valamint a 20E, a 30-as, a 30A és a 105-ös autóbuszokkal (Hősök tere megálló).

  Parkolás: Az Állatkerti körúton jelenleg ingyenes a parkolás, de a forgalmasabb napokon már a reggeli órákban sem nagyon lehet szabad parkolóhelyet találni. Ilyen esetben javasoljuk a néhány perces sétával elérhető 56'-osok terét (volt Felvonulási tér), ahol szintén ingyenesen lehet parkolni, és lényegesen több szabad parkolóhely áll rendelkezésükre.


  Nagyobb térképre váltás

  Vissza a lap tetejére

  Kapcsolat – további információ


  Regisztrációval - jelentkezéssel, programmal, előadásokkal-poszterekkel, a helyszínnel és egyéb információkkal kapcsolatosan kérjük, hogy a műhelytalálkozó szervezőbizottságát keressék (Simigla Szilvia, MTA ÖK, 2131 Göd, Jávorka S. u. 14. Tel: 27-345023, e-mail: simigla.szilvia@okologia.mta.hu).


  Szervezőbizottság


  Puky Miklós – Simigla Szilvia - Hanga Zoltán – Dalkó Szilvia - Tóth Mihály - Vili Nóra


  Szervezők


 • Fővárosi Állat- és Növénykert
 • Magyar Biológia Társaság – Környezet- és Természetvédelmi Szakosztály
 • Magyar Tudományos Akadémia – Ökológiai Kutatóközpont
 • Varangy Akciócsoport Egyesület
 • Vissza a lap tetejére

  Határidők

  Résztvevőként 2013. május 20-ig lehetséges a jelentkezés, a megadott jelentkezési lapon.
  A jelentkezés és absztrakt-küldés:
  2013. május 10.
  Részvételi díj befizetése:
  2013. május 29.
  (a helyszínen)

  Támogatók