Vonalas létesítmények IENE Műhelytalálkozó - Dr. Puky Miklós Gábor emlékkonferencia


Budapest, 2016. május 4.

VONALAS LÉTESÍTMÉNYEK ÉS ÉLŐVILÁG:
KAPCSOLATOK, MEGOLDÁSOK, MONITORING
Ismertető


A műhelytalálkozó témája


A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézet, a Varangy Akciócsoport Egyesület és a Főváros Állat- és Növénykert az MBT Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya keretében szervezett soron következő IENE műhelytalálkozójának témája a vonalas létesítmények, csatornák, utak, vasutak és az élővilág kapcsolata különös tekintettel az utóbbi védelmére.


A műhelytalálkozó célja


A találkozó célja, hogy fórumot teremtsen a területen dolgozó hazai és külföldi kutatóknak és gyakorlati szakembereknek, mérnököknek, biológusoknak és természetvédőknek, lehetőséget adva a párbeszédre, sikeres és kevésbé sikeres programok áttekintésére. Az ülés nyitott, azon a témában jártas szakembereket illetve az érdeklődőket is szívesen látjuk. A műhelytalálkozó Dr. Puky Miklós Gábor biológus és természetvédő emléke előtt tisztelegve egyben emlékkonferencia is.


A műhelytalálkozó időpontja és helyszíne


A szimpózium időpontja 2016. május 4., szerda, helyszíne a Fővárosi Állat- és Növénykert (1146 Budapest, Állatkerti körút 6-8.), Barlangterme.

Vissza a lap tetejére

Szakmai program


A műhelytalálkozó ötletét a 2010-ben az MTA ÖBKI és a Varangy Akciócsoport Egyesület által Velencén szervezett, négy kontinens 32 országnak szakembereit felvonultató IENE konferencia és az azt követő első IENE Műhelytalálkozó sikere adta. Ennek megfelelően a program a vonalas létesítmények és az élővilág kapcsolatrendszerének széles spektrumát öleli fel, abban botanikai, gerinctelenekkel és gerincesekkel foglalkozó témaköröket egyaránt felölel. Az ülés első szekciójában hazai szakemberek számolnak be a CEDR által támogatott Harmony Project keretében végzett munkáról. Az előzetes tervek szerint az egynapos előadássorozatot poszter szekció, fakultatív közösségi program, valamint az érdeklődéstől függően kisebb szakmai kirándulás zárja.

Vissza a lap tetejére

Jelentkezés és kivonatok beküldése


A műhelytalálkozóra jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap elküldésével lehet. A jelentkezési lap a honlap letöltések menüpontjából tölthető le. A kitöltött adatlapot kérjük a rendezvény hivatalos email címére az ienebudapest2016@gmail.com címre beküldeni. A jelentkezés és a kivonat beküldésének végső határideje: 2016. április 22., kedd. A szervezőbizottság a végleges beosztást a beérkező jelentkezési lapok és kivonatok alapján készíti el. Előadások mellett poszterek bemutatására is van lehetőség.

Részvételi díj


A műhelytalálkozón való részvétel és a Fővárosi Állat- és Növénykertbe való belépés a résztvevők számára díjtalan. Ennek feltétele azonban a jelentkezési lap kitöltése és beküldése, aminek alapján a kertbe történő beléptetés a bejáratnál megtörténik. A részvételt kérjük a helyszínen a regisztrációkor igazolni. Révételi szándékát legkésőbb a kitöltött regisztrációs lap elküldésével egy időben kérjük, legkésőbb 2016. április 5-ig jelezzék. Olyan szervezetek képviselői, akik a szervezők felé elhúzódó, jelentős tartozással bírnak, csak annak rendezése után regisztrálhatnak. A jelentkezési lap kitöltését és beküldését azoktól is kérjük, akik nem prezentálnak előadást, vagy posztert. Társszerzős előadások esetén kérjük feltüntetni, az előadók közül kik vesznek részt a rendezvényen.


A kivonat terjedelme, formája:


A kivonatokat maximum 1 A4-es oldal terjedelemben, 2,5 cm-es margó, 1-es sorköz, 12 fontos betűméret, sorkizárt formátumban kérjük, a következő beosztással:

 • 1. sor SZERZŐ(K)
 • 2. sor CÍM
 • 3. sor üres
 • 4. sor munkahely, e-mail cím
 • 5. sor üres
 • 6. sor Kivonat szövege, folyamatosan
 • Vissza a lap tetejére

  Technikai információ


  Az előadásokhoz laptopot és projektort biztosítunk. Az előadással jelentkező résztvevőket kérjük, hogy az előadások anyagát (lehetőleg MS PowerPoint 2003 vagy Adobe Acrobat PDF 6.0 formátumban) délelőtti előadás esetén legkésőbb 9:15-ig, délutáni előadás esetén legkésőbb 13:00 óráig adják le a szervezőknek.

  A posztert bemutató résztvevőinket kérjük, hogy a posztereket maximum 90 cm széles és 120 cm magasságban, álló formátumban készítsék el.

  Vissza a lap tetejére

  Megközelíthetőség


  Tömegközlekedéssel: A kisföldalattival /sárga metró vonal/ (Széchenyi Fürdő megálló), a 72-es trolibusszal (Állatkert megálló), 75-ös és 79-es trolibuszokkal (Állatkerti út megálló), valamint a 20E, a 30-as, a 30A és a 105-ös autóbuszokkal (Hősök tere megálló).

  Parkolás: Az Állatkerti körúton jelenleg ingyenes a parkolás, de a forgalmasabb napokon már a reggeli órákban sem nagyon lehet szabad parkolóhelyet találni. Ilyen esetben javasoljuk a néhány perces sétával elérhető 56'-osok terét (volt Felvonulási tér), ahol szintén ingyenesen lehet parkolni, és lényegesen több szabad parkolóhely áll rendelkezésükre.


  Nagyobb térképre váltás

  Vissza a lap tetejére

  Kapcsolat – további információ


  Regisztrációval - jelentkezéssel, programmal, előadásokkal-poszterekkel, a helyszínnel és egyéb információkkal kapcsolatosan kérjük, hogy a rendezvény hivatalos email címére írjanak (ienebudapest2016@gmail.com), vagy a műhelytalálkozó szervezőbizottsága részéről keressék Weiperth Andrást: MTA ÖK Duna-kutató Intézet, 1113 Budapest, Karolina út 29. Tel: +36 1-279 3100/304, e-mail: weiperth.andras@okologia.mta.hu.


  Szervezőbizottság


  Dalkó Szilvia - Gál Blanka - Hanga Zoltán - Kéri András - Mester Béla - Tóth Mihály - Vili Nóra - Weiperth András


  Szervezők


 • Fővárosi Állat- és Növénykert
 • Magyar Biológia Társaság – Környezet- és Természetvédelmi Szakosztály
 • Magyar Tudományos Akadémia – Ökológiai Kutatóközpont
 • Varangy Akciócsoport Egyesület
 • Vissza a lap tetejére

  Letöltés

  Határidők

  A jelentkezés és absztrakt-küldés:
  2016. április 22.
  Részvétel igazolása: 2016. május 4.

  Támogatók