MTBK fõlap

Konferenciakötet

Általános információ
:: Helyszínek
:: Kirándulás

Regisztráció

Program
:: Áttekintés
:: Részletek
:: Formai követelmények

Szervezõk

Kapcsolat

Kommunikáció

Támogatók

Képek

III. MTBK - "Az élõhelyek védelmében"
Eger, 2005. november 3-6.

A Magyar Biológiai Társaság Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya,
az Eszterházy Károly Fõiskola és
a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága

szervezésében

A Program és absztraktkötet letöltése PDF-ben

A konferenciakötettel kapcsolatos legfrissebb információk

A konferencián készült képek megtekintése

Általános információk

A Magyar Biológiai Társaság Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és az Eszterházy Károly Fõiskola mint házigazdák, illetve a Magyar Természettudományi Múzeum mint közremûködõ segítségével 2005. november 3. és 6. között rendezi meg a III. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciát (MTBK, www.mtbk.hu) Egerben. Az MTBK-k elsõdleges célja olyan szakmai összejövetelek szervezése, ahol a magyar természetvédelemhez különbözõ szálakon kötõdõ szakemberek és érdeklõdõk megismerhetik egymás munkáját, valamint hasznos munkakapcsolatokat hozhatnak létre. Az I., 2002-ben Sopronban megrendezett konferencia fõ témája a veszélyeztetett fajok védelme volt. A konferencia résztvevõi által a szervezõbizottsághoz eljuttatott visszajelzések (kérdõívek) többsége a következõ nagy konferencia témájának a fajok védelme után logikusan következõen az élõhelyek védelmét javasolta. Ennek megfelelõen a III. MTBK az élõhelyek védelmére összpontosít, melyen belül négy kiemelt élõhely köré épülnek szimpóziumok:

  • Kultúrtájak védelme,
  • Erdõk védelme,
  • Gyepek védelme,
  • Vizes élõhelyek védelme.

A fõ szimpóziumokat hat esti vitafórum, egy, elsõsorban nem élõhelyvédelmi, de aktuális és módszertani jelentõségû szekció, egy szatellit-rendezvény és a poszterszekció egészíti ki.

Helyszínek

Szakmai programok
A konferencia elõadásai, vitaestjei és egyéb szakmai összejövetelei számára az Eszterházy Károly Fõiskola (3300 Eger, Eszterházy tér 1., tel.: 36/520-400, honlap: http://www.ektf.hu, a Fõislkola elhelyezkedését ld. a térképen 1. számmal jelölve) ad otthont. A Fõiskola tágas és hangulatos terei több száz ember zavartalan részvételét teszik lehetõvé a konferencián.

A konferencia elõadásainak helyszíne a Fõiskola díszterme (1. emelet, 201. terem) lesz, míg a vitaesteket kisebb szemináriumi termekben (2. emelet, 302., 313. és 319. termek) rendezzük meg. Az elõadásokhoz projektort és kihangosítást biztosítunk. Kérjük diavetítõ és írásvetítõ igényüket jelezzék a szervezõknek! A termek elhelyezkedését az alábbi ábra szemlélteti (nagyításhoz kattintson a képre):

Szállások
A konferencia résztvevõinek elhelyezése az alábbi (elhelyezkedésüket ld. a térképen 3. és 4. számmal) szálláshelyeken illetve egyénileg történik. (Az alábbi árak tartalmazzák a reggeli árát, az ÁFA-t és az idegenforgalmi adót.)

  • Hotel Szent István*** (Eger, Legányi u. 12.): 1 ágyas 10 000 Ft/éj, 2 ágyas 13 400 Ft/éj.
  • Minorita Rend Szent Hedvig Leánykollégium (Eger, Dobó tér 6.): 6-8-10 ágyas szobák 2 400 Ft/éj/fõ.

Étkezés
A regisztrációkor megrendelt ebéd és vacsora a térképen 2-es számmal jelölt vendéglátó-helyen (a fõiskola gyakorló iskolájának éttermében, bejárat a Trinitárius utcáról, ld. a térképen 2. számmal jelölve) kerül felszolgálásra (árak tekintetében ld. a 2. körlevelet).

Eger városának a konferencia szempontjából fontos pontjait a következõ térkép szemlélteti (nagyításhoz kattintson a képre):

Kirándulás

A november 6-i kirándulásokat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezi. Két szakmai program közül lehet választani:

  1. Bükk-hegység (fennsík, Tar-kõ, Õserdõ stb.),
  2. Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzet (parlagi sas, túzok stb.).

Mindkét kirándulás esetén az indulás 8:00-kor, az érkezés pedig 14:00 körül várható. A kirándulás ára 3000 Ft/fõ.